Ιωάννινα

Πρόσβαση

Στα Ιωάννινα μπορεί κανείς να φτάσει με λεωφορείο από την Αθήνα (7-8 δρομολόγια καθημερινά), από τη Θεσσαλονίκη (5-6 δρομολόγια καθημερινά) και από την Ηγουμενίτσα (7-8 δρομολόγια καθημερινά), καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας (Βόλος, Πάτρα, Λαμία, Χαλκίδα, Καλαμάτα, Κοζάνη, Καστοριά, Λάρισα, Γρεβενά κ.α) με τακτικά καθημερινά δρομολόγια.

Η τακτική πορθμειακή σύνδεση από την Ηγουμενίτσας - Ιταλίας συνδέει τα Ιωάννινα με τη δυτική Ευρώπη.

Η πόλη διαθέτει σύγχρονο αεροδρόμιο που απέχει 4 χλμ. από το κέντρο της πόλης, με καθημερινά δρομολόγια προς την Αθήνα (Ολυμπιακή).

Πρόσβαση

Οδηγίες Προσέγγισης με Ι.Χ Αυτοκίνητο

Το Ξενοδοχείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ βρίσκεται στην οδό Ανεξαρτησίας 109. Εάν διάθετε GPS ζητήστε την οδό Σίνα 4 όπου βρίσκεται το Πάρκινγκ.

 • Από Νότια είσοδο (Αθήνα-Πάτρα-Θεσσαλονίκη και Εγνατία Οδό)

  Μπαίνετε στην πόλη και κατευθύνεστε προς το κέντρο. Στην κεντρική πλατεία και αφού προσπεράσετε το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην Νομαρχία), συνεχίζετε ευθεία ώσπου να δείτε το Ρολόι της πόλης. Στρίψτε αριστερά, παραπλεύρως του Δημαρχείου και προχωρήστε ευθεία για 400 περίπου μέτρα μέχρι την ΑΤΕ ΒΑΝΚ. Στα δεξιά σας υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο πρώτος (οδός Τσιριγώτη) είναι πλακόστρωτος. Στρίψτε λοξώς δεξιά στον δεύτερο (οδός Σίνα), ανάμεσα από το Φαρμακείο και το Ζαχαροπλαστείο. 40 μέτρα πιο κάτω (στα αριστερά σας) είναι το Πάρκινγκ του Ξενοδοχείου ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η είσοδος του Ξενοδοχείου βρίσκεται 30 μέτρα πιο κάτω επί της οδού Ανεξαρτησίας (Νο 109).

 • Από Βορειοδυτική Είσοδο (Κόνιτσα, Αεροδρόμιο)

  Εισέρχεστε στην πόλη και κατευθύνεστε προς το κέντρο. Μόλις προσπεράσετε το Άλσος (Στα δεξιά σας υπάρχει το κτίριο της εταιρείας EURONICS), ο δρόμος κάνει μια διχάλα. Στρίψτε αριστερά και προχωρήστε για 200 περίπου μέτρα. Στην ΑΤΕ ΒΑΝΚ υπάρχουν απέναντι σας δύο δρόμοι. Ο πρώτος (οδός Τσιριγώτη) είναι πλακόστρωτος. Στρίψτε λοξώς αριστερά στον δεύτερο (οδός Σίνα), ανάμεσα από το Φαρμακείο και το Ζαχαροπλαστείο. 40 μέτρα πιο κάτω (στα αριστερά σας) είναι το Πάρκινγκ του Ξενοδοχείου ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η είσοδος του Ξενοδοχείου βρίσκεται 30 μέτρα πιο κάτω επί της οδού Ανεξαρτησίας (Νο 109)

 • Οδηγίες προσέγγισης από τον Σταθμό ΚΤΕΛ

  Το Ξενοδοχείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ βρίσκεται σε απόσταση μόλις 600-700 μέτρων από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και προσεγγίζεται εύκολα με τα πόδια. Συγκεκριμένα:

  Κινηθείτε επί της οδού Παπανδρέου με κατεύθυνση προς τη λίμνη για περίπου (300μ). Στην οδό Φιλικής Εταιρείας στρίψτε δεξιά και στο τέρμα του δρόμου (200 μ) στρίψτε αριστερά επί της Ανεξαρτησίας. Θα συναντήσετε το Ξενοδοχείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ 100 μέτρα πιο κάτω.

Πρόσβαση

Αποστάσεις

Από Αθήνα, 438 χλμ.:
- Αεροπορικώς, καθημερινές πτήσεις (διάρκεια πτήσης 1 ώρα)
- Με λεωφορείο (6 ώρες)
- Με ιδιωτικό αυτοκίνητο μέσω Ρίου (4,5 ώρες) και μέσω Λαμίας-Τρικάλων (5-5,5 ώρες)

Από Θεσσαλονίκη, 270 χλμ.:
- Με λεωφορείο (3 ώρες)
- Με ιδιωτικό αυτοκίνητο (2,5 ώρες)

Από Ηγουμενίτσα, 85 χλμ. - διεθνές λιμάνι
- (επικοινωνεί με Κέρκυρα, Πάτρα, Μπρίντεζι, Μπάρι, Ανκόνα και Τεργέστη): Με λεωφορείο μέσω Εγνατίας οδού (1ώρα)

Από Πρέβεζα, 100 χλμ.:
- Με λεωφορείο (1,5 ώρα)

Από Κακαβιά, 50 χλμ. (είσοδος από και προς Αλβανία):
- Με λεωφορείο (1 ώρα)
- Με ιδιωτικό αυτοκίνητο (40 λεπτά)