Κοντινοί Προορισμοί

Ο επισκέπτης των Ιωαννίνων μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από πολλούς κοντινούς προορισμούς οι οποίοι προσφέρονται για μοναδικές και αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές.

Το Ξενοδοχείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για τις εξορμήσεις σας στις γύρω περιοχές. Ζητήστε από τη Ρεσεψιόν χάρτες, πληροφορίες και tips που θα κάνουν τις εκδρομές σας εύκολες και διασκεδαστικές.

Κοντινοί Προορισμοί

Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς

 • Ζαγόρι

  Είναι ένα σύμπλεγμα 46 χωριών ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού και φυσικού κάλλους. Χωρίζεται σε Ανατολικό, Κεντρικό και Δυτικό Ζαγόρι. Σημαντικότερα χωρία είναι η Βωβούσα στο Ανατολικό, οι Κήποι, το Τσεπέλοβο, οι Ασπράγγελοι, το Μονοδέντρι και τα Πεδινά στο Κεντρικό και το Πάπγκο και η Αρίστη στο Δυτικό. Η περιοχή είναι γνωστή κυρίως για τη χαράδρα του Βίκου, ένα σπάνιο φυσικό αξιοθέατο μήκους 12 χιλιομέτρων και βάθος 900μέτρα (κατά μέσο όρο) που φιλοξενείται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

  Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα πράγματα να θαυμάσετε στα Ζαγοροχώρια όπως η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των γραφικών πέτρινων οικισμών της περιοχής, τα αναρίθμητα πέτρινα γεφύρια με σημαντικότερα το τρίτοξο «Καλογερικό» και το γεφύρι του Κόκκορη, οι αλπικές δρακόλιμνες στη Γκαμήλα, η σκάλα του Βραδέτου, οι κολυμπήθρες στο Πάπιγκο, οι μονές Ρογοβού, Σπηλιώτισσας και Αγίας Παρασκευής και τα λαογραφικά μουσεία Λαζαρίδη και Τόλη.

 • Μέτσοβο

  Σε απόσταση 50 περίπου χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα το Μέτσοβο προσεγγίζεται μέσω της Εγνατίας οδού σε λιγότερα από 25 λεπτά της ώρας και αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή όλες τις εποχές του χρόνου. Το Μέτσοβο αποτελεί έναν από τους πιο γραφικούς και καλοδιατηρημένους ορεινούς οικισμούς και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1150 μέτρων.

  Το καταπράσινο τοπίο και οι επιβλητικοί ορεινοί όγκοι σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, την ιδιαίτερη κουλτούρα. και την άριστη τουριστική υποδομή, η οποία σημειωτέον είναι σε πλήρη αρμονία με την φύση θα κάνουν την εκδρομή σας στο Μέτσοβο αξέχαστη. Θυμηθείτε να δοκιμάσετε το εκπληκτικό μετσοβίτικο κοντοσούβλι και το καπνιστό τυρί Μετσοβόνε ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε το οινοποιείο και την πινακοθήκη Αβέρωφ και το Μουσείο λαϊκής τέχνης. Κατά τους χειμερινούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε το κατάλευκο τοπίο απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα πλάι στο τζάκι στην καφετέρια του χιονοδρομικού κέντρου.

 • Τζουμέρκα

  Η περιοχή των Τζουμέρκων με το έντονο ανάγλυφο και τα εντυπωσιακά τοπία, αλλά και την ξεχωριστή φύση αποτελεί έναν σχετικά νέο και ανεξερεύνητο προορισμό για το πλατύ κοινό. Τα καταπράσινα (το καλοκαίρι) και κατάλευκα (το χειμώνα) τοπία σε προκαλούν να τα περπατήσεις και να τα ανακαλύψεις. Σκαρφαλωμένους στις κορφές της Νότιας Πίνδου θα βρείτε τους μοναδικής ομορφιάς οικισμούς του Συρράκου και των Καλαρρυτών, την Μονή Κηπίνας η οποία είναι στην κυριολεξία λαξευμένη σε μια απόκρημνη ορεινή πλαγιά, το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας το οποίο αποτελεί το ψηλότερο μονόταξο γεφύρι σε όλο τη Βαλκανική χερσόνησο.

  Τα Τζουμέρκα χωρίς τις ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των αυθεντικών εμπειριών και εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Στην περιοχή λειτουργεί το δασικό χωριό Κέδρος, διοργανώνεται κάθε χρόνο το Art Festival ενώ τα πολλά ποτάμια με τα πλούσια παραποτάμια οικοσυστήματα, αποτελούν το τέλειο σκηνικό για κάθε είδους extreme δραστηριότητες όπως Rafting, Canyoning, Rappel κ.α

 • Ζίτσα

  Μια από τις λιγότερο ανεπτυγμένες (τουριστικά πάντα) περιοχές των Ιωαννίνων, η περιοχή της Ζίτσας φημίζεται για τους αμπελώνες και τα κρασιά της. Η ομώνυμη κωμόπολη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 670 μέτρων και περιστοιχίζεται από αμπελώνες.

  Αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε μην παραλείψετε να κάνετε μια γευσιγνωστική δοκιμή στο οινοποιείο της οικογένειας Γκλίναβου το οποίο αποτελεί ένα πλήρως οργανωμένο και επισκέψιμο κτήμα, καθώς και τον Νερόμυλο του Αχιλλέα στην περιοχή Λίθινο. Ο Νερόμυλος ο οποίος ανακατασκευάστηκε πρόσφατα και λειτουργεί σαν εστιατόριο βρίσκεται σε ένα κατάφυτο περιβάλλον στις όχθες του ποταμού Καλαμά και περιστοιχίζεται από πανύψηλα πλατάνια.

  Σε απόσταση λίγων μέτρων από τον Νερόμυλο βρίσκεται το «Θεογέφυρο» ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, αποτέλεσμα ή καλύτερα έργο των ορμητικών νερών του Καλαμά. Έχει μήκος περίπου 45 μέτρα, πλάτος 3 μέτρα και βρίσκεται 20 περίπου μέτρα πιο ψηλά από τα νερά του ποταμού.

 • Κόνιτσα

  Η ομώνυμη κωμόπολη βρίσκεται σε απόσταση 60 περίπου χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα και αποτελεί περιφερειακό κέντρο για πολλά μικρά χωριά της Πίνδου. Στην περιοχή λειτουργούν αρκετά Μουσεία (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Φωτογραφική Έκθεση στην Κόνιτσα, Μουσείο Μαστόρων στην Πυρσόγιαννη, Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Πάρκο στο Μπουραζάνι) ενώ υπάρχουν και πολλές αξιόλογες Μονές (Στομίου, Μολυβδοσκέπαστου, Αγίων Αποστόλων και Αγίου Νικολάου. Οι ποταμοί Βοϊοδομάτης, Σαραντάπορος και Αώος δημιουργούν μοναδικά τοπία. Η Κόνιτσα αποτελεί επίσης δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις του rafting( Βοϊδομάτης), καγιάκ (Αώος) και του παραπέντε.

  Must see: το επιβλητικό πέτρινο μονότοξο γεφύρι στην είσοδο της πόλης όπου το άνοιγμα του τόξου φτάνει τα σαράντα μέτρα!