Politeia Hotel

Το Ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο Πολιτεία είναι ένα διατηρητέο κτίριο στο Ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, το οποίο λειτουργεί ως παραδοσιακό κατάλυμα Α’ κατηγορίας. Το ξενοδοχείο Πολιτεία αποτελείται από δυο παραδοσιακά κτιριακά συγκροτήματα τα οποία συνδέονται με μια μεγάλη πλακόστρωτη αυλή.

Στοιχεία όπως η πέτρινη στοά, η σκαλιστή μεταλλική καγκελόπορτα, το παλιό πέτρινο πηγάδι και τα παράθυρα με τις καμάρες, χαρακτηριστικά της κλασικής Γιαννιώτικης αρχιτεκτονικής, διατηρήθηκαν αναλλοίωτα με βάση το πρωτότυπο αρχιτεκτονικό σχέδιο του 1871 και χαρίζουν στην Πολιτεία κάτι από την χαμένη γοητεία και νοσταλγικότητα των Ιωαννίνων μιας άλλης εποχής.

Τον Μάρτιο του 2000 όλο το συγκρότημα ανακατασκευάστηκε για να δημιουργηθεί η Πολιτεία ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο με την απαραίτητη υποδομή η οποία προσφέρει τις προϋποθέσεις για μια ήσυχη και ευχάριστη διαμονή στο Ιστορικό Κέντρο των Ιωαννίνων, της πόλης των θρύλων και των παραδόσεων.

Το ξενοδοχείο Πολιτεία αποτελείται από 11 συνολικά δωμάτια, studios και σουίτες όλα εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες ανέσεις για μια ευχάριστη διαμονή στα Ιωάννινα με δυνατότητα φιλοξενίας γκρούπ μέχρι 30 ατόμων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
Το Ξενοδοχείο

Παροχές Ξενοδοχείου

Στις παροχές του ξενοδοχείου Πολιτεία περιλαμβάνονται:

 • Reception

  Εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν φυλλάδια και χάρτες με χρήσιμες πληροφορίες για τα Ιωάννινα και τον Νομό. Προτάσεις για κοντινούς προορισμούς και όμορφες εκδρομές.

 • Καφέ "Πολιτεία"

  Ένας ξεχωριστός χώρος στο συγκρότημα “Πολιτεία”, όπου κατά την διάρκεια της ημέρας, και μέχρι τις 23.00, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας συντροφιά με αξέχαστες μελωδίες από το έντεχνο Ελληνικό ρεπερτόριο και την διεθνή μουσική σκηνή.

 • Αίθουσα πρωϊνού

  Ξεκινήστε όμορφα την μέρα σας απολαμβάνοντας το πλούσιο πρωινό σας στον ιδιαίτερο χώρο του καφέ Πολιτεία ή στην παραδοσιακή μας αυλή.

 • Parking

  Προσφέρεται με μικρή ημερήσια χρέωση στους πελάτες μας.

 • Χρηματοκιβώτιο

  Προσφέρεται δωρεάν για την φύλαξη εγγράφων και τιμαλφών, στην reception.

 • Άλλες υπηρεσίες:

  Αποστολή και λήψη fax, φωτοαντιγραφικές υπηρεσίες
  Πλύσιμο και σιδέρωμα ειδών προσωπικού ιματισμού
  Κρατήσεις θέσεων – εισιτηρίων αεροπορικών, οδικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων

Το Ξενοδοχείο

Στα όμορφα Ιωάννινα

Η θέση του ξενοδοχείου

Η Πολιτεία βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς αγοράς της πόλης, στην οδό Ανεξαρτησίας 109. Η κεντρική θέση του ξενοδοχείου σε συνδυασμό με το ιδιόκτητο parking (προσφέρεται δωρεάν στους πελάτες μας) θα σας διευκολύνουν στις εντός πόλης μετακινήσεις.

Σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση (500 m) βρίσκεται ο Μώλος της φημισμένης λίμνης Παμβώτιδας. Σημείο με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον αφού συγκεντρώνει πολλά και καλά εστιατόρια, καφέ και κέντρα διασκέδασης. Απο εκεί αναχωρούν και τα καραβάκια για το πασίγνωστο γραφικό νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων.

Στην ίδια απόσταση (500 m) είναι και το Βυζαντινό κάστρο με τα στενά σοκάκια, τα γραφικά σπιτάκια, τα Μουσεία, τα επιβλητικά τζαμιά και τα ξακουστά εργαστήρια των Γιαννιωτών ασημουργών. Από την άλλη το Διοικητικό κέντρο της πόλης (Νομαρχία, Δημαρχείο, Δικαστικό Μέγαρο, Τράπεζες κ.λ.π.) είναι επίσης σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση και προσεγγίζεται εύκολα και γρήρορα με τα πόδια.

Στην οδό Ανεξαρτησίας και Λόρδου Βύρωνος (πεζόδρομος) υπάρχουν πολλά καταστήματα απ’ όπου μπορείτε να ψωνίσετε εκτός από αναμνηστικά είδη και άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης (ρουχισμό, βιβλία κ.λ.π.).

Κοντινές Αποστάσεις

Κεντρικό ΚΤΕΛ: 700 m | Αεροδρόμιο: 4 km | Taxi: 50 m | Κάστρο: 500 m | Μώλος: 500 m | Δημαρχείο: 500 m | Τράπεζες: 100 - 300 m

ΠΡΟΣΒΑΣΗ