Γαστρονομία

Η Ηπειρωτική κουζίνα είναι γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δεν είναι λίγα τα προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης που απλόχερα προσφέρει η ηπειρωτική γη. Και δεν νοείται να επισκεφτείτε τα Ιωάννινα και να μην δοκιμάσετε τις πεντανόστιμες ζαγορίσιες πίτες, τα μοναδικά σιροπιαστά γλυκά μας, τα πασίγνωστα τυριά μας (φέτα Δωδώνης και μετσοβόνε), το διάσημο τοπικό μας τσίπουρο.

Γαστρονομία

Η απόλυτη γευστική εμπειρία

Μικρά παραδοσιακά κουτούκια με μεζεδάκι, καλό κρασί και παρεϊστικη ατμόσφαιρα, πολυσύχναστα τσιπουράδικα, γκουρμέ εστιατόρια αλλά και παραδοσιακά μαγειρεία αποτελούν ορισμένες από τις πολλές και διάφορες γαστρονομικές επιλογές (για κάθε γούστο και τσέπη) που προσφέρουν τα Ιωάννινα.

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης (σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση από το Ξενοδοχείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ) λειτουργούν πολλά εστιατόρια με ζωντανή μουσική.

Στον Μώλο της λίμνης Παμβώτιδας λειτουργούν πολλά καλά εστιατόρια στα οποία μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας με θέα την λίμνη, το Κάστρο και το Νησί. Για μία αλλαγή από τα συνηθισμένα, δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως βατραχοπόδαρα, πέστροφα ή χέλι.

Στα Γιάννενα όχι μόνο θα περάσετε αλλά και θα φάτε καλά!